اگر فرزندمان بر سر اسباب بازی دعوا کرد چه کنیم؟

دعوای کودکان بر سر اسباب بازی
چنانچه صاحب فرزند هستید و به دنبال پاسخ سوال اگر فرزندمان بر سر اسباب بازی دعوا کرد چه کنیم هستید، لطفا بادقت این مقاله را مطالعه کنید.
دنیا سرشار از انواع زیباییهای بینظیری است که آن را برای زندگی قابل سکونت کرده است. وجود دریاها، جنگلها، کویرها، کوهها و... همواره باعث آرامش انسان بوده و البته این زیباییها فقط منحصر به طبیعت نیست بلکه دنیای صنعتی هم جاذبههای خاص خود را دارد.
شگفتیهای گوناگون طبیعی و غیرطبیعی و مهمتر از آن، مهر و محبت انسانها به يکديگر سبب خرسندی و آرامش در این جهان است که گاهی رنجهای پیدرپی آن روح را خسته و فرسوده میکند.
برترین و شگفتترین نعمت و قشنگی این عالم کودکان هستند که به جرأت میتوان گفت که با هیچ یک از انواع زیباییهای جهان قابل مقایسه نيستند. بچهها از هر نژاد و سرزمینی که باشند، شایسته بهترین زندگی هستند و رفتار با آنها معیار سنجش انسانیت است.
نحوه رفتار با کودکان دارای بایدها و نبایدهای بسیار ظریفی است که عدم آگاهی از آنها ضربههای جبران ناپذیری را به این موجودات دوست داشتنی و معصوم خواهد زد. جامعهای که بچههای خوبی تربیت نکند، آینده تاریکی خواهد داشت.
یکی از بهترین روشهای شکوفایی استعدادهای گوناگون بچهها، بدون شک بازی کردن است، قطعا اصل اول بازی با این نعمتهای شیرین الهی این است که با همسالان و خانواده انجام شود. برای همبازی شدن با یک کودک، باید کودکانه رفتار کرد و به قول جناب مولانا: چون که با کودک سر و کارت فتاد *** هم، زبان کودکان باید گشاد...
کودکان همواره در طول تاریخ به فراخور زمان خود از انواع اسباب بازیها برای سرگرمی استفاده میکردهاند، اما به مرور زمان محققان و روانشناسان حوزه کودک دريافتند که نقش اسباب بازیها بسیار فراتر از سرگرم کردن کودکان است، در حقیقت بازی کردن بچهها با وسایل مخصوصی که برای ایشان ساخته شده است عامل بسیار مهمی در کشف استعداد، تقویت تمرکز و عضلات، رشد قوه تخیل و... میباشد.
یکی از دغدغههای اساسی والدین این است که: اگر فرزندمان بر سر اسباب بازی دعوا کرد چه کنیم؟ ما در اين مقاله با کمک کارشناسان حوزه کودک پاسخ شما را خواهیم داد.
والدین در برخورد با کودکی که بر سر اسباب بازی دعوا میکند، دارای سه نوع رفتار متفاوت هستند:
• برخی از پدر و مادرها خود را کاملا بیتفاوت نشان میدهند و معتقد هستند که نباید وارد دعوای کودکان شوند تا خود بچهها موضوع را هرطور که میخواهند حل کنند.
• عدهای از والدین همواره در زندگی نگران قضاوت ديگران هستند؛ بنابراین وقتی فرزندشان با کودکان دیگر بر سر اسباب بازی دچار تنش میشود، بسیار ناراحت شده و حتی کودک خود را سرزنش میکنند.
• گروه سوم نیز پدران و مادرانی هستند که از دعوای فرزندشان برای اسباب بازی خوشحال میشوند و تصور میکنند که باید کودک بتواند از حق خود دفاع کند و به اصطلاح گلیمش را از آب بیرون بکشد.
جلوگیری از دعوای فرزندان سر اسباب بازی
پاسخ کاملا سنجیده و علمی جواب سوال اگر فرزندمان بر سر اسباب بازی دعوا کرد چه کنیم؟ را در ادامه مطلب به شما ارائه می دهیم تا گامی مهم در جهت تربیت درست فرزند دلبندتان بردارید:
1. به هیچ عنوان اسباب بازی کودکتان را با توسل به زور و اجبار از دستش نگیرید و با توجه به سن فرزندتان با او رفتار نمایید. از بچههای خیلی کوچک انتظار فهمیدن معنی بخشش را نداشته باشید. کودک کم سنتر دارای نوعی از خودخواهی است که اگر او را وادار کنید تا اسباب بازی خود را به دیگری داده یا حتی آن را به زور از دستش بگیرید، در واقع احساس ناامنی را به او تحمیل کردهاید که بسیار خطرناک است، در این صورت فرزند شما همواره نگران خواهد بود که مبادا اسباب بازی او را بگیرید و به کودک دیگری بدهید.
در صورت احساس ناامنی، کودک از بازی با بچههای دیگر امتناع میکند و چه بسا وقتی که بچهها به وسایل او نزدیک میشوند دچار ترس و وحشت گردد.
2. اجازه دهید کودک با بچههایی که اندکی از خودش بزرگتر هستند همبازی شود؛ این کار باعث میشود کودکانی با سن بالاتر در برابر کودک مقاومت کنند و نیز از حق خود دفاع نمایند، در نتیجه او نحوه تعامل را یاد میگیرد.
3. تحت هیچ شرایطی فرزند خود را سرزنش نکنید؛ در صورتی که کودک شما اسباب بازی بچههای دیگر را میگيرد و نسبت به وسایل خودش هم احساس مالکیت دارد و اجازه استفاده به دیگران نمیدهد، با سرزنش کردن شما نه تنها رفتار تهاجمی او بهتر نخواهد شد، بلکه با این کار باعث احساس تنهایی او خواهيد شد. به اين نکته توجه کافی داشته باشیم که سرزنش کردن در هر سنی موجب لجبازی بیشتر شده و فرزندان را بسیار آسیبپذیر خواهد کرد.
4. توجه فرزندتان را به چیزهای دیگری جلب نمایید؛ وقتی بچهها مدام بر سر اسباب بازی دعوا میکنند، سعی کنید توجه آنها را به سمت وسیله یا موضوعات دیگری جلب کنید تا تنش بیش از حد بین کودکان پایان بگیرد.
5. اسباب بازی یکسان در اختیار کودکان قرار دهید؛ اگر دو یا چند کودک قرار است باهم بازی کنند، سعی کنید اسباب بازیهای یک شکل در اختیارشان بگذارید تا احتمال دعوا بین آنها کاهش یابد.
6. از واکنش مثبت اجتناب کنید؛ در برابر کودکی که وسیله دیگری را به زور گرفته است، واکنش شما نباید مثبت باشد چون تأیید کار کودک هم مانند به زور گرفتن یا سرزنش کردن، اثر مخربی برای او خواهد داشت. با آرامش و قاطعانه از او بخواهید اسباب بازی دوستش را به او برگرداند و برای استفاده از آن از دوست خود اجازه بگیرد.
7. فرزند خود را مجبور به انجام کاری که دوست ندارد نکنید؛ در صورتی که کودک تمایلی به دادن اسباب بازیهای خود ندارد، به هیچ عنوان مجبورش نکنید، اجازه دهید فرزندتان معنی احترام به حقوق خودش را درک کرده و خودش نیز آن را غیرمستقیم از شما بیاموزد.
8. کودک را وادار به بخشش نکنید؛ یکی از نکاتی که در پاسخ به سؤال اگر فرزندمان بر سر اسباب بازی دعوا کرد چه کنیم؟ به ذهن ما خطور میکند این است که باید به او بخشیدن را یاد بدهیم، اما نکته قابل تأمل این است که هرگز نباید او را مجبور به بخشش اجباری نمایید، بلکه با رفتار خود سخاوتمندی را به او بیاموزیم.
9. گرفتن اسباب بازی از هر دو کودک هم زمانی توصیه میشود که هیچ یک از کودکان در دعوا کوتاه نمیآيند، در این صورت ضمن گرفتن وسیله بازی از هر دوی آنها، سعی کنید به نوع دیگری سرگرمشان نمایید.
10. تا جایی که امکان دارد از دخالت در امور مربوط به کودکان اجتناب کنید و اجازه دهید بچهها به روش خودشان مشکل را حل نمایند.
11. یکی از بخشهای درخشان رساله حقوق امام سجاد علیه السلام درباره حقوق کودکان این است که: با کودکان مدارا و مهربانی کنید و نیز از خطاهای آنها چشمپوشی نمایید، عمل به این دو نکته زیبا قطعا باعث میشود که کودک ناخودآگاه بخشیدن و مهر ورزیدن را از شما بیاموزد.
در نهایت اینکه اگر فرزندتان بر سر اسباب بازی دعوا کرد، در این صورت حتما توجه داشته باشید که بچهها به مرور با مفاهیم مالکیت خود و دیگران آشنا میشوند و البته کمکم معنای بخشش را هم میآموزند، آنچه در روند تربیت بسیار مهم است، نحوه رفتار والدین و مربیان می باشد که شخصیت کودک را شکل میدهد.
نکته اساسی در رابطه با تربیت کودک این است که اگر در این باره دچار مشکل شدیم هرگز نباید از پرسیدن و مشورت کردن غافل شويم، اما برای حل مسئله مراقب باشیم که در دام انواع اطلاعات غلطی که با ژستهای روشنفکری درهم آمیخته شده، گرفتار نشویم چرا که کشور ما به لطف وجود بزرگان عرصه تعلیم و تربیت دارای فرهنگی بسیار غنی است، توجه به همین غنای عظیم فرهنگی ما و کودکان ما را از تعالیم رنگارنگ اما پوچ کشورهای دیگر بی نیاز میکند.
-
تاثیر انواع اسباب بازی بر شخصیت کودک
2025-04-25 16:51:08
-
بازی با کودکان کم رو و خجالتی
2025-04-25 06:21:08
-
اسباب بازی مناسب برای کودکان ناشنوا
2025-04-25 15:41:16
-
اسباب بازی مناسب کودکان اوتیسم
2025-04-25 16:14:07
-
تاثیر بازی و اسباب بازی بر اعتماد به نفس کودکان
2025-04-25 06:25:46
-
افزایش مسئولیت پذیری در کودکان
2025-04-24 06:07:18
-
بازی درمانی در کودکان پرخاشگر
2025-04-25 15:59:18
-
تقویت مهارتهای هنری در کودکان با اسباببازی
2025-04-25 15:54:33
-
اهمیت بازی والدین و کودکان
2025-04-25 04:03:35
-
تفنگ آب پاش وسیلهای هیجان انگیز برای کودکان
2025-04-24 20:12:13